България, Полша, Словакия, Унгария и Румъния остават единни в позицията

...
 
България, Полша, Словакия, Унгария и Румъния остават единни в позицията
Коментари Харесай

България потвърждава позицията си в защита на земеделските производители

 

България, Полша, Словакия, Унгария и Румъния остават единни в позицията си в отбрана на конкурентоспособността на земеделските производители в обстановката на съществени разстройства на пазара на селскостопански артикули, съобщи БГНЕС.

Министрите на земеделието разискаха опциите за възстановяване на преноса на украински аграрни артикули през коридорите на солидарността. Обект на полемиките бяха вероятните ограничения, които да бъдат подхванати, с цел да се обезпечат обективни правила на конкуренция за фермерите в Европейски Съюз и страните кандидатки, в това число удължаването на ограничаващите ограничения за вноса и след 15 септември.

Българският министър на земеделието и храните Кирил Вътев, акцентира,  какъв брой е значимо коридорите на солидарността да продължат да работят дълготрайно, с цел да се обезпечи пренос на украинските аграрни артикули към страните, в които те са нужни.

„ С цел почтена конкуренция на общия пазар е значимо вносителите на селскостопански артикули да съблюдават изискванията, които извършват фермерите в Европейски Съюз за запазване на околната среда, хуманно отношение към животните и положителни аграрни практики “, сподели той.

Министрите на земеделието на петте страни членки подчертаха, че поддържат Украйна и ще продължат да оказват помощ на страната.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР